(function(d,s,a,b){a=d.createElement(s);b=d.getElementsByTagName(s)[0];a.async=1;a.src="https://static.addtoany.com/menu/page.js";b.parentNode.insertBefore(a,b);})(document,"script");
I slutningen af 1960'erne var verdens eneste oprindelige vildhest, przewalski-hesten (eller som den hedder i Mongoliet: takhi) næsten udryddet, men et minutiøst avlsprogrammet har reddet den. I dag udsættes den flere steder i verden, f.eks. i Döberitzer Heide, og som bestanden vokser, genudsættes fra tid til anden vildhesten atter i Mongoliet, hvor dens sidste levested var. Her er det takhier fra Döberitzer Heides bestand, der transporteres til Mongoliet og først udsættes i en tilvænningszone – hvorefter de slippes løs i det fri ... (foto © Prager Zoo og Hans Sielmann Stiftung).

udland-doberitzer-mongoliet-przewalski

I slutningen af 1960’erne var verdens eneste oprindelige vildhest, przewalski-hesten (eller som den hedder i Mongoliet: takhi) næsten udryddet, men et minutiøst avlsprogrammet har reddet den. I dag udsættes den flere steder i verden, f.eks. i Döberitzer Heide, og som bestanden vokser, genudsættes fra tid til anden vildhesten atter i Mongoliet, hvor dens sidste levested var. Her er det takhier fra Döberitzer Heides bestand, der transporteres til Mongoliet og først udsættes i en tilvænningszone – hvorefter de slippes løs i det fri … (foto © Prager Zoo og Hans Sielmann Stiftung).

Share

Döberitzer Heide, Tyskland, vildnis, udland, przewalski-hest, takhi, Mongoliet

Share